hirdetés

Jelek szerint nem minden képviselő apasztja le minden hónapban a benzinkártyája egyenlegét. Szabó Szabolcs 2014-től Csepel és Soroksár országggyűlési képviselője, aki társaihoz hasonlóan minden hónapban megkapja a hivataltól a benzinkártya elszámolást.

szabó szabolcs-együttAz Együtt képviselője és egyben elnökségi tagja nem rendelkezik autóval, közforgalmú közlekedési eszközöket használ, így az üzemanyagra fordítható összeg felhasználatlanul gyűlik a virtuális számláján.

Szabó Szabolcs ma nyilvánosságra hozta ezen virtuális számlájának egyenlegét, mely szerint a képviselő az elmúlt 3,5 esztendőben közel hatmillió forintot, vagyis egy középkategóriás autó árát takarította meg a magyar államnak.

Engem nem zavar, ha egy országgyűlési képviselő autóval közlekedik, és ehhez a benzint fizeti az állam. Van olyan képviselő, akinek a választókerületéhez többtucatnyi település tartozik, és autó nélkül ezt nem lehet megoldani. Csepel és Soroksár esetében azonban meg lehet oldani autó nélkül is a dolgot. Én magam egyébként is törekszem arra, hogy csak arra kérjek támogatást, amit jogosnak és méltányosnak érzek – vélekedik a képviselő.