hirdetés

Bár még üres a nagyszínpad előtti terület, ez nem sokáig lesz így a Szigeten. Még folynak a szerelések, de már csak egy-két apró simítás van hátra. Startra kész a bulira a Szabadság Szigete. A Sziget Fesztiválon nemcsak a nemzetközi zenei színtér népszerű vagy kuriózumnak számító előadói kapnak helyet, hanem – természetesen – hazai zenekarok is.

sziget 3

A Sziget Fesztivál-köztársaságban a világsztárokon túl is van élet: idén több mint 200 magyar előadó lép fel az egy hét alatt. A fesztivál szinte összes színpadán lehet majd hazai ritmusokra bulizni, a nagyszínpadtól kezdve egészen a kisebb, tematikus helyszínekig, míg a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál színpad kizárólag a magyar zenekarok rajongóinak fellegvára lesz.

A Nagyszínpadon játszik a novemberben 20 éves Quimby és a Punnany Massif is, idén ért fel a legnagyobb színpadokig a Halott Pénz, és a Nagy-Szín-Pad! verseny idei győztese, a Bohemian Betyars is birtokba veheti a világot jelentő deszkákat.

A magyar zene nagyszínpadának is kikiálthatnánk a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál helyszínét. Az itteni line-upon olyan nevek szerepelnek, mint a Hiperkarma, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, a Wellhello, a Vad Fruttik vagy az Irie Maffia, az ifjabb, feltörekvő generációból pedig itt lesz a Middlemist Red, a The Biebers, az Esti Kornél és a Margaret Island is. Itt lépnek fel a Nagy-Szín-Pad jelöltjei is, mint a 20-as generáció életérzését megéneklő Szabó Benedek és a Galaxisok, az ír rockabillyt játszó Mongooz and The Magnet, Marge vagy a piszkos rock and rollban utazó Run Over Dogs.

A világzenei színpadon találkozhatunk a Cimbalibanddel, a PASO-val, a Psycho Mutansszal és Lajkó Félixszel, aki az Óperentziával bemutatja, milyen a hegedű és az elektronikus zene fúziója. És ez még csak a kezdet!

Az A38 közönségének a Brains mutatja majd meg, milyen is a magyar hangszeres dnb, a Magic Mirror a Fran Palermo mediterrán jungle rock and rolljától lesz hangos, a Telekom Arénában és a Colosseumban itthoni DJ-k tucatja felel majd a reggelig tartó buliért, de bőven lesznek magyar hangok a Blues Kocsmában vagy az Asus Snowattack Stage-nél is, de még a Sziget Beach – Cökxpon Chill Gardenben is találhatunk olyan hazai kincsekre, mint a Belau vagy a Burkus Kőnig koncertje.

(Fotó: Csákány Áron)