hirdetés

Szeptember 23–29. között első ízben indítanak Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több címmel. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal harmonikusan párosító étlapot kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.
sör kézművesNemzetközi színtéren nem új keletű a megközelítés, miszerint a legtöbb ételnek remek kísérője lehet egy megfelelően választott sör a gasztronómiai kalandozásaink során. A világ vezető éttermei New Yorkban, Londonban vagy éppen Koppenhágában önálló sör-étel párosításokat ajánlanak, gyakorta képzett sörsommelier-ek segítségével. Most első ízben 2016. szeptember 23. és 29. között bárki megtapasztalhatja, hogy a rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt a megfelelő körültekintéssel választott sör jól harmonizál szinte bármilyen étellel. A Sör mi több Sörgasztronómiai Hete keretében kilenc budapesti étterem különböző menüje lesz elérhető, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas ízélményeket adjon a vendégeknek.

– Ezeken az éttermeken keresztül szeretnénk lehetőséget nyújtani a gasztronómiai párosításokra nyitottaknak, hogy új, különleges ízélményekkel találkozzanak – mondta Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára.

A sörgasztronómiai menü minden étterem saját profiljához igazodik, amelyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27-féle étel 19 különböző sörrel társítva kerül majd az asztalra.