hirdetés

Sok hűhó semmiért
2021-07-16 11:05

A parlament fényfestése nem bűncselekmény, a kijárási korlátozás pedig egy parlamenti képviselőre nem érvényes így a rendőrség kénytelen volt a Jakab Péter elleni eljárást megszüntetni. Jogsértés hiányában megszüntette a rendőrség a Jakab Péter ellen indított eljárást – ezt maga a politikus közölte csütörtökön a Facebookon.

 

A Jobbik elnöke május 19-én éjjel az Idősebb Antal József rakparton projektorral Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét vetítette az Országház falára, ezt követően a Készenléti Rendőrség intézkedett, és társaival együtt igazoltatta Jakabot.

A politikus június közepén szabálysértés miatt idézték be a rendőrségre és a kihallgatáson kiderült, a fő probléma az volt, hogy megszegte a kijárási korlátozást és éjszaka fél kettőkor közterületen tartózkodott, munkáltatói igazolás nélkül. Ezért maximum félmillió forint bírságot is kaphatott volna.

A parlamenti képviselő azonban úgy érvelt, hogy neki a munkáltatói a választók, és ha éjjel kell dolgoznia, akkor éjjel fog dolgozni. Ráadásul az Országgyűlés Hivatala sem adhat neki munkáltatói igazolást, a képviselő legfeljebb saját magának állíthatna ki ilyet. A rendőrség elfogadta az érvelést és megszüntette az eljárást.

(cst)