hirdetés

Meg volt az első békítő egyeztetés Ukrajna és Oroszország között.NAgy eredmény nem történt és nem is fog, hisz Oroszország célja Ukrajna elfoglalása. Ráadásul az ilyenkor szokásos tűzszünetet sem hajtotta végre Putyin.

 

Magyar idő szerint hétfő kora este lezárult az Ukrajna és Oroszország között elindult béketárgyalás első köre – mondta újságíróknak Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó. Közlése szerint a felek elsődleges célja a tűzszünet és az oroszok által indított támadás beszüntetésének megvitatása volt.

Podoljak azt mondta: bizonyos területeken már felsejlenek a döntések, de mielőtt ezek ténylegesen megvalósulnának, a felek visszatérnek a fővárosaikba konzultációra. Ezt követően újabb tárgyalási kör jöhet – tette hozzá.

Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja, az orosz alsóház külügyi bizottságának tagja azt mondta, hogy a két delegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el és hozzátette az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után több lap is arról számolt be, hogy több hatalmas robbanás volt hallható Kijevben. Azaz béke egyeztetés ide vagy oda a nemzetközi alapszabályokat Oroszország pont semmibe veszi. Nem illik ilyenkor bombázni és gyilkolni csak jelezzük.

(CsT)