hirdetés

Szívszorító képek kerültek elő egy 10 hónapos thaiföldi gyermekről, akinek lábai összenőttek és feje torz. Kwant csak sellő gyermeknek nevezik.

sellő gyerek thaiföldA 10 hónapos Jermkwan Krathumnat, becenevén Kwan, a nagynénijével és nagyszüleivel él együtt Thaiföldön. Szájpadhasadékkal és úgynevezett sellő szindrómával jött világra, ennek köszönhetően nőttek össze lábai. Kwan a jobb szemére vak és a nemét illetően is vannak kétségek. A közösségi médiában hívták fel a figyelmet a gyermekre.

Egy férfi beszámolója szerint a gyerek édesanyja nagyon fiatal volt, amikor megszülte, édesapja pedig mentális problémákkal küszködik. Azt azonban nem tudni, hogy ez okozhatta-e a problémát.

A családban csak a nagymama dolgozik, ami még nehezebbé teszi azt, hogy a megfelelő gyógyszeres kezelést kaphassa. Az orvosok elsősorban a szájpadlását fogják megoperálni, majd szétválasztják a lábait, ha idősebb lesz.

Jelenleg a bangkoki Shirat Kórházban ápolják, annak köszönhetően, hogy több pénzbeni felajánlás is érkezett, így egy ideig nem lesz problémájuk a költségekkel, de reménykednek benne, hogy a közösségi médiának köszönhetően több segítséget is kapnak majd.