hirdetés

Augusztus utolsó hétvégéjén Ella Fitzgerald és Sting egykori zenésztársa, Scott Robinson, valamint a hétévesen már Louis Armstronggal játszó Enrico Tomasso lesz a Müpa New Orleans Swingfesztivál sztárvendége.

Scott_Robinson

A fesztivál nyitónapján, augusztus 26-án a Group’n’Swing a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul & Gospel Kórussal lép színpadra, augusztus 27-én pedig Scott Robinson működik közre koncertjén a PapaJazz-zel.

Robinson az 5. Tárogatós Világtalálkozón vendégeskedett, amikor elfogadta a PapaJazz zenekar felkérését a My Blue Heaven című 2016-os albumukon való közreműködésre. Scott Robinson korábban olyan zenészekkel készített lemezt, mint Ella Fitzgerald, Sting, Maria Schneider, Elton John, Joe Lovano, Ron Carter és Bob Brookmeyer. A fúvóst 2000-ben az Amerikai Egyesült Államok dzsessznagykövetévé is megválasztották.

A Benkó Dixieland Band tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary zenekar tagjai Európa legrégebbi tradicionális dzsesszfesztiválján, a 46. Breda Dzsesszfesztiválon találkoztak először Enrico Tomasso trombitással, aki már hétévesen Louis Armstronggal játszott. A háromszoros British Jazz Awards-birtokos énekes-trombitás a dixieland és a swing legismertebb instrumentális és vokális slágereit adja majd elő a magyar zenekarral.