hirdetés

Két késsel, többször is megpróbált rátámadni egy rendőrnőre az a 35 éves férfi, aki a hozzá kiérkező rendőrök elől próbált menekülni.

 

Kedden, az esti órákban érkezett bejelentés a londoni Clapham kerületi rendőrségre, melyben a névtelen hívó egy férfi törvényszegésére hívta fel a rendőrség figyelmét. A hívásnak eleget téve az egyik közelben lévő járőrautó el is indult a helyszínre, ahol megtalálták személyleírásnak megfelelő, 35 éves férfit. Amikor a járőrpáros női tagja beszélgetést kezdeményezett a férfivel, az megpróbált távozni a helyszínről, aki többszöri felszólításra sem állt meg. Mikor a nő elindult a férfi után, hogy igazoltassa, az két darab kést vett elő a táskájából, és többször is rátámadt a rendőrnőre – szerencsére sikertelenül.

A valószínűsíthetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló férfit ekkor közös erővel a földre terítették és letartóztatták.

Simon Messinger rendőrtiszt azt nyilatkozta, hogy sokkolta őket az eset, hiszen ha a nőnek nem kitűnőek a reflexei, könnyen tragédiába is fordulhatott volna az ügy.

A rendőrnőt a Metro  információi szerint nem kellett elszállítani, sérülések nélkül megúszta az esetet, így a munkaidejét is rendesen be tudta fejezni.