hirdetés

Elhunyt Riz Levente a XVII.kerület Fideszes polgármestere, aki pár hete jelentette be nem újrázik, mert beteg és a családjával szeretne lenni. Este rengetegen gyújtottak gyertyát a polgármesteri hivatal elött, így emlékezve a városvezetőre.

Tarlós István főpolgármester csütörtök délután közleményben tudatta, hogy elhunyt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere.  Tarlós azt írta „mély fájdalommal értesült polgármester barátja, kollégája és képviselőtársa haláláról”.

Egyik legközelebbi munkatársam volt, ezért halála számomra személyes veszteség is – írta közleményében a főpolgármester.

 

A közlemény szerint Riz Levente 2006 óta volt a XVII. kerület polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja. Tarlós István azt írta, közös munkájuk során azt tapasztalta, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta.

Riz Levente augusztusban Facebook-oldalán közölte, hogy nem indul az őszi választáson. Akkor azt írta: szándékaim ellenére a betegséggel vívott küzdelmem még több energiát kíván, ezért most kizárólag a gyógyulásomra, valamint a családomra koncentrálok és visszalépek a polgármester-jelöltségtől.

A posztban akkor azt írta, helyette az eddigi alpolgármestere, Horváth Tamás indul a választáson.