hirdetés

Rengeteg Mikulás futott
2018-12-02 18:53

Ellepték Budapestet advent első vasárnapján a Mikulások. Idén ugyanis ötödik alkalommal várta a futókat a Rossmann Mikulásfutás.

 

5-mikulas-futasEgyik legjobb módja az ünnepekre hangolódásnak advent első vasárnapján piros köpönyeget és sapkát ölteni, a Mikulás ruhát pedig a Budapest Sportiroda biztosította, így a résztvevőknek csak azt kellett eldönteni, hogy a családi 700 méteres, vagy a 2300 méteres távot választják.

Ez az az esemény, amely kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtott, hiszen a rajtban és a célban a gyerekek nagy örömére hóesés várta a futókat.

A mozgás mellett az adományozás is fontos szerepet kapott, a résztvevők egy nagy puttonyban helyezték el a magukkal hozott ajándékokat, melyeket a szervezők az ÁGOTA alapítványon keresztül juttatnak el állami gondozott gyerekeknek.

A Mikulás sporttal való köszöntése egyébként a világ számos pontján népszerű esemény, Los Angelestől Madridon át Oszakáig.

Az idei futószezont ezzel az eseménnyel zárta le a szervező Budapest Sportiroda, az új évet pedig januárban a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivállal nyitja.