hirdetés

A Ferencvárosi Pinceszínház szeretné feleleveníteni az előadóestek legjobb hagyományait, amely színpadi forma a legendás Egyetemi Színpad létrejöttével, Latinovits Zoltán és Mensáros László önálló estjeivel vált igazán népszerűvé. A Vers a Színházban sorozatban elsősorban versszínházi előadások és verskoncertek kapnak teret.

ratoti-zenekarA versszínház olyan színpadi műfaj, amely teret biztosít régi és új kifejezési formák, tartalmak létrehozására, ösztönzi a színház-, előadó- és társművészeket, olyan művészi alkotások színpadra állítására, amelynek központi gondolata a vers kifejezése és tágabb értelmű színpadi/színházi eszközökkel történő megszólaltatása.

A Ferencvárosi Pinceszínház új sorozata 2016 szeptemberében indult azzal a szándékkal, hogy hagyományt őrizve, de állandóan új utakat keresve tárja a közönség elé a magyar költészet klasszikus és kortárs kincsestárát, egyszerre vonzza be a hagyományos versmondást kedvelő idősebb és a kísérletezésre, alternatív megoldásokra vágyó fiatal közönséget is, miközben erősíti a kapcsolatot a kortárs költészettel és előadókkal, s a nézők számára különleges színházi élményt nyújt.

Most a Köztünk marad folk-rock koncert lesz látható, Rátóti Zoltán második lemezének bemutatója, a Rátóti Klubzenekar koncertje. 2016. november 12. 19 óra, a Pinceszínház színpadán.

Rátóti Zoltán a második nekifutásra is maradt a jól működő receptnél: a szövegeket itt is Müller Péter Sziámi írta Rátóti zenei ötleteihez, és az eddigi trió (amelynek tagjai még Juhász Gábor gitáros és Restás Gergő ütőhangszeres) kiegészült Becze Gábor bőgőssel a Kalákából.
A rockot persze úgy kell érteni, mint a folk gitárzenekaroknál: a trubadúrének és az akusztikus gitár a főszereplő, Juhász Gábor elektromosa most is inkább a jazzes, úszós- effektes, már-már ambientes szőnyeget adja pasztelles atmoszférát festve. És milyen jó, hogy így semmi szükség külön billentyűsökre, a hangzástér nemcsak a hibátlanra csiszolt akusztikus megszólalásból adódó csillogó fényekben pompázik, de opálos jellegével azt a fajta melankóliát is ki tudja teljesíteni, ami nélkül ez a fajta zeneiség tán nem is lenne igazán hiteles.
Rátóti nagy formátumú dalszerző, saját jogán ott a helye a legjobbak között, és nem túlzás azt mondani: világviszonylatban…

Jegyár: 1200 Forint
Ferencvárosi lakosoknak (lakcímkártya bemutatása esetén) 20%, hatvan év feletti kerületi nyugdíjasok számára további 10% kedvezmény! A kedvezményes jegyek a Pinceszínház pénztárában vásárolhatóak meg személyesen!