hirdetés

A horgászattal kapcsolatos egyik legfontosabb megoldandó feladat a peca közben használatos kellékek tárolása. A műcsali tartók pontosan erre a problémára kínálnak nagyszerű megoldást, mégpedig a ragadozó halakat megcélzó horgászok legnagyobb örömére.

 

Cikkünkben a műcsali tartó használatának az indoklását, a vele kapcsolatos legfontosabb követelményeket, valamint a leginkább szóba jöhető módszereket részletezzük. Nyakunkon a tél, a legtöbb ragadozó ilyenkor válik csak igazán aktívvá a víz alatt.

A pergető horgászok számára maga a paradicsom következik el ebben a periódusban. A bejegyzés elolvasása, valamint a megfelelő műcsali tartó kiválasztása remélhetőleg segítségül szolgál majd abban, hogy a legtutibb támolygók, körforgók és egyéb hal utánzatok szállítása flottul menjen majd.

Alapvetően mi indokolja a műcsali tartók alkalmazását?

Amikor műcsalival horgászunk, akkor sosem tudhatjuk előre, hogy aznap melyik változat lesz a nyerő. A halak ízlése egyik napról a másikra is gyökeresen megváltozhat, ezért az eredményesség érdekében folyamatos változtatásokra van szükség a színek, formák és típusok kapcsán.

Ennek is köszönhető, hogy a műcsalit használók táskájában rendszerint több tucat csalétket is találhatunk. Persze könnyen lehet, hogy ezzel a számmal még keveset is mondtunk. Az igazi profik bizony száznál is több darabot készítenek be egy-egy alkalommal.

Ezeket pedig úgy kell tárolni, hogy mindössze néhány másodperc alatt megtaláljuk őket a vízparton is.

Mit várhatunk el egy műcsali tartótól?

Az első és egyik legfontosabb szempont a kis helyigény. A hatalmas méretű dobozok ennek megfelelően kevésbé alkalmasak a villantók, wobblerek és gumihalak szállítására. A Damil.hu-nál kapható jó műcsali tartó könnyedén elfér a hátizsákban vagy az oldaltáskában, ennek köszönhetően könnyedén magunkkal tudjuk vinni dobálás közben.

A másik kiemelt elvárás a tárolásra használt alkalmatosság anyagában van. A műcsalik drága dolgok, amelyeket meg kell védeni a különféle mechanikai és egyéb behatásoktól. A strapabírás ezért is elengedhetetlen ezeknél a kellékeknél.
Mely horgászmódszerek kapcsán jelent komoly segítséget a műcsali tartó?

Hogyha nagy általánosságban szeretnénk fogalmazni, akkor a pergető horgászatot kell megemlítenünk. Ez az a metódus, amikor folyamatosan járjuk a vizet és keressük a víz alatt táplálék után vadászó ragadozókat.

Legyen a célhalunk éppenséggel a süllő, a csuka, a balin vagy a harcsa, minden bizonnyal magunkkal kell vinnünk néhány bevált műcsalit a siker érdekében. Ha nem akarjuk ezeket a tuti halmágneseket a zsebünkben vagy a táskánkban szanaszét cipelni, akkor mindenképpen célszerű beszereznünk egy praktikus és könnyű hozzáférést biztosító műcsali tartót.