hirdetés

Másfél kilométerre úszott be a Balatonba egy 43 éves fürdőző, aki igencsak felöntött a garatra, s azt se tudta hol van. Szerencséjére egy kenus kimentette. Azt nem tudni, hogy a bevált férfi vajon átakarta-e úszni a Balatont vagy csak úszkálni akart.

 

A fonyódi vízirendőröket július 15-én este 22 óra után értesítette egy, a Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, majd rögtön utána a kenujával a segítségért kiáltozó, bajba jutott fürdőzőhöz sietett.

Az éjszakai sötétben, a parttól már másfél kilométerre eltávolodva észlelte egy 43 éves, ittas monorierdői lakos, hogy nem tudja, merről indult. Kifáradva pánikba esett, ezért segítségért kiáltozott. Szerencséjére a partról meghallotta őt egy kenus, aki példaszerűen járt el: habozás nélkül bejelentést tett, majd maga indult a bajba jutott férfi megsegítésére. A kenujával kapaszkodót nyújtott a vízben lévő férfinek a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte a pozíciójukat.

Az egyenruhások a felelőtlen férfit a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták – írja a police.hu.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek, avagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es telefonszámon.