hirdetés

Jön egy kis hideg de annyira ne örüljünk, meleg lesz és sok napsütés. Van ahol eső is lesz de inkább a nyugati vidéken.

 

Pénteken érkezik egy hidegfront. Ennek hatására mérséklődik a hőség, de vajon hoz magával csapadékot is vagy marad a mindent gyötrő szárazság? Mutatjuk, hogy a hétvégén, hol milyen időre kell számítani, és azt is, meddig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Ha szabadtéri programot tervez, ezt mindenképp jó, ha tudja.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken sok napsütés várható. A déli, kora délutáni órákig az északkeleti, keleti megyékben, valamint a nyugati határvidéken lehet zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyeként erős lehet a légmozgás. A hajnali hőmérséklet 16-23 Celsius-fok között alakul.

A maximumok általában 26-32 fok között várhatók, de az Alföld délkeleti részén 33-34 fokot is mérhetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.

Szombaton főleg hajnalban a déli, délnyugati határnál fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati határvidéken délután is lehet csapadék. Máshol napsütéses idő is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13-19 fok között alakul, de a szélvédett helyeken pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. Délutánra 27-34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz melegebb.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumok általában 12-18 fok között alakulnak, de a szélvédett részeken több fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 25-30 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

 

( H.Szabolcs )