hirdetés

Épp azokat zárják ki a lehetőségből, akikre hivatkozva megnyerték az uniós támogatást – mondta egy hajdúhadházi. a városban ugyanis pénzt kérnek azoktól, akiknek alig van. Fura és érdekes kis magyar történtet.

játszótérÖtszáz forintos belépőt szednek Hajdúhadház egyik „szociálisan leszakadt” városrészében az uniós támogatással épült játszótér és sportpálya használatáért – írja a Népszava. Pedig a város arra hivatkozva kapott 85,3 millió forint EU-s hozzájárulást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a hangzatos „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

A hétgyermekes Balogh Sándor azt mondta a lapnak: itt mindenki a léthatáron él, és épp a romákat zárják ki a lehetőségből, akikre hivatkozva megnyerték az uniós támogatást. A csalódott helyiek létrehoztak egy csoportot „Hajdúhadházi fiatalok” néven, és 259 aláírást gyűjtöttek azért, hogy tegyék ingyenessé a közösségi teret.

A polgármestertől szerette volna megtudni a Népszava, miért kell egy szociálisan leszakadó városrészben belépőt fizetni a sporttelep használatáért, és ez nem ellenkezik-e azzal a céllal, amire az uniós támogatást kapták. Csáfordi nem válaszolt, de korábban a Haon.hu-nak azt nyilatkozta: szerinte nagyon barátságos és megfizethető a belépő, „bizonyos feltételekkel” és szervezett keretek között pedig a helyi közösségek ingyen is használhatják a komplexumot, ezért kritikával kezeli az aláírásgyűjtést.