hirdetés

Nyakunkon a hideg
2017-12-27 11:48

Jön a hideg. Sapkákat, sálakat azért még nem kell elő venni úgy tűnik. Az elmúlt napok tavaszias időjárása után hidegfront érkezik, az elkövetkező napokban a hőmérséklet csúcsértéke csak + 6, +7 Celsius fokig emelkedik – olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.
hidegCsütörtökön erősen felhős, vagy borult időre számíthatunk. Délelőtt főleg az északi tájakon, délutántól DNy felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Estétől a Dunántúlon havas eső, hó is lehet. Megmaradó hó a Bakonyban hullhat. Eleinte a DK-i, délutántól az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. Hidegfront érkezik, napközben fokozatosan csökken a hőmérséklet, ÉNy-on már csak 5, DK-en még 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordul elő hózápor, zápor. A nap első felében még viharos ÉNy-i szél napközben mérséklődik, 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.
Szombaton napközben átmeneti felhősödésre van kilátás, de említésre érdemes csapadék nem hullik, a DNy-i szél megélénkül. Reggel országos fagy valószínű, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap, szilveszter napján estig erősen felhős lesz, és szórványosan alakul ki eső, zápor.
Estétől csökken a felhőzet, 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Hétfőn, újév napján marad a borongós idő elszórt esővel, szitálással. Párás, foltokban ködös lesz a levegő, +6, +7 fok körül várható a csúcsérték.