hirdetés

Hétfőn sípolós, kiabálós, kitiltós lett a parlamenti káosz ülés. Több ellenzéki politikus is fotókat tett ki arról, hogy mindeközben az országgyűlési őrség felsorakozott az ülésterem előtt. Szerintük Kövér már arra készült, hogy kivezetik az ellenzéki képviselőket.

 

parlamenti őrség bevetésre készenFelsorakoztatták a kormányőröket a folyosón ! Én egy türelmes ember vagyok, de ha egy fasisztabábú is hozzám nyúl nem állok jót magamért – írta az MSZP képviselője Kórozs Lajos.

Mint ismeretes az ellenzék egy 2925 módosítós indítványcsomaggal meghekkelte volna a parlamenti napot, de a Fidesz egy mozdulattal behúzta ezeket egyetlen szavazásba. Igy a képviselők 150 órás túlórázása a ködbe veszett.

Korózs mellett a párbeszédes Szabó Tímea is azt írta ki Facebookra, hogy úgy tűnik, Kövérék „arra készülnek, hogy kivezetik az ellenzéki képviselőket, amiért tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen! Engem mar megfenyegetett Kövér, hogy kitilt. Ezek szerint ki is akar vitetni. Ráadásul a lépcső mögé bújtatták őket. Egyelőre további parancsra várnak. – írta Szabó Tímea.

Az őrség első számú feladatai közé tartozik az országgyűlés elnökének védelme mellett többek között a tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok is. Az őrség pedig az országgyűlés elnökének közvetlen irányítása alatt álló fegyveres szerv. A feladatai ellátása közben az országgyűlési őr kényszerítő eszközként a testi kényszer mellett a bilincstől a sokkolóig sok mindent használhat.