hirdetés

Alaposan bevásárolt a Tesla bitcoinból.Így sikerült berobbantania a brutális árfolyam emelkedést Musknak, akik egy mondattal a kripto fizetőeszköz árát 13 %-al megemelte.

 

Elon Musk kaliforniai cége másfél milliárd dollárt fordított bitcoin vásárlásra. Ezzel a legnagyobb kapitalizációjú kriptodeviza árfolyama brutális emelkedésbe kezdett. Pár óra leforgása alatt új rekordra emelkedett a bitcoin árfolyama. A bitcoin Musk bejelentésére több mint 13 százalékos erősödéssel új árfolyamrekordot állított be, 44 ezer dollár felett.

Mi is az a bitcoin?

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható. A maximális készlete 21 millió. A bitcoin nem áll egyetlen jegybank ellenőrzése alatt sem, a decentralizált szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál. Átlagosan egy bitcoint 10 percenként találnak meg a bányászok, ez alapján a plafont jelentő 21 millió bitcoin utolsó darabjait 2140-ben találnák meg. Ám a bányászkapacitás jelenlegi növekedési tendenciáját alapul véve az elemzők 2040–2050 közöttre teszik azt a dátumot, amikorra az összes bitcoin 99,9 százaléka ki lesz bányászva.

A Tesla  bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért.

 

(ajtai)