hirdetés

Céges berkekben nem szokás születésnapokra és névnapokra értékes ajándékokkal meglepni a munkavállalókat, de a cégnél eltöltött évek vagy egy sikeres projekt lezárásának a jutalmazása éreztetheti a munkatársakkal, hogy valóban fontosak a vállalat számára. De mivel lehet ilyenkor meglepni az értékes munkaerőt?

 

Céges reklámajándékok

Minden valamirevaló cégnek van egy olyan fiókja vagy akár egy egész szekrénye, melyben céglogóval jelzett reklámtermékek kaptak helyet. Többek közt találhatóak itt általában tollak, fali naptárak, határidőnaplók, kulcstartók és pendrive-ok is, így jó ötletnek tűnhet ezekből összeállítani egy csinosabb csomagot.

Azonban, ha azt szeretné éreztetni a munkatársaival, hogy valóban értékes láncszemei a vállalat gépezetének, akkor ezt az ötletet azonnal felejtse el! Reklámajándékot adni elismerése jeléül pitiáner megoldás, és azt sugallja, hogy valójában nem ér Önnek annyit a dolgozó, hogy valóban értékes ajándékkal lepje meg.

A semleges ajándékokkal nehéz mellélőni

Vannak tipikusan olyan ajándékok, melyek üzleti vagy kollégák közötti kapcsolatban lényegében bármikor bevethetőek. Többek közt ilyen egy értékesebb golyóstollkészlet, egy különleges édességcsomag vagy egy exkluzív bor vagy pezsgő.

Mivel ezek ára a könnyedén megfizethetőtől a csillagos égig terjedhet, érdemes figyelembe venni a vállalati protokollt, mely a legtöbb esetben ad egy iránymutatást arra vonatkozólag, hogy mekkora lehet a maximális értéke az ilyen ajándékoknak.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy figyelmességet sugall, ha a dolgozó ízlésének megfelelő ajándékot választ, vagyis például egy antialkoholista kollégának valószínűleg nem fog örömet szerezni a luxuspezsgő, legyen bármennyire is értékes ajándék. Ha azonban nincs ennyire közvetlen kapcsolatban a megajándékozni kívánt dolgozóval, hogy ezekkel az információkkal tisztában legyen, akkor érdemes egy hozzá közeli kollégától érdeklődni, hogy a lehetséges ajándékok közül melyik lesz a tökéletes választás.

Ajándékozzon élményt!

Egyre többet hallani manapság az ún. „burn out” jelenségről, ami a munkahelyi kiégést takarja. Ez főleg azoknál a kollégáknál jelentkezik, akik rengeteget dolgoznak, ami meg is látszik a magas teljesítményükön. Számukra különösen fontos a feltöltődés lehetősége, így két legyet üthet egy csapásra, ha egy hosszú wellnesshétvégére küldi el.

Azonban itt ismét felmerül a kérdés, hogy az egyes szállodák különféle csomagajánlataiból melyik lesz a tökéletes választás. Viszont ezzel nem kell Önnek foglalkoznia, amennyiben értékutalvány formájában ajándékozza meg az értékes munkaerőt, hiszen így egyénileg eldöntheti, hogy mely szolgáltatásokra szeretné beváltani a kapott vouchert.

Amennyiben egy ilyen utalvánnyal szeretné meglepni a munkatársát, rendelje meg a kívánt összeggel feltöltött értékutalványt a Garzon Hoteltől!