hirdetés

Úgy tűnik a járvány tombolása kezd abba maradni, de még mindig sok a halott. Egy nap alatt 197 honfitársunkat vitte el a koronavírus, ami csökkenő tendenciát mutat. Lélegeztetőgépen 1052 beteg életéért küzdenek az egészségügyisek. A fertőzöttek száma is szerencsére kevesebb mint pár napja, de vigyázzunk, legyünk résen.

 

2680 új fertőzöttet találtak az utóbbi 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg, így a járvány eddig 25381 halálos áldozatot követelt.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 458 212 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 269 595 fő. 8650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1052-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is ezreket fertőz, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Folyamatos az oltás, eddig 3 266 425 ember vette fel a vakcinát, közülük 1 391 381 már a második dózist is megkapta – immár bármely regisztráltnál bármikor csöröghet az oltásra hívó telefon.

A fokozatos újraindítás részeként mától kinyithatnak az óvodák, az iskolák alsó tagozatai és a felnőttképzésben is lehetségessé válik a jelenléti oktatás, valamint a vizsgák megtartása. (A felső tagozatok és a középiskolák május 10-től térhetnek vissza a tantermi oktatáshoz.) A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is.

(T.Dorián)