hirdetés

A hőszigetelő anyagok piacán számos igen hatékony szigetelőanyaggal találkozhatunk. Azonban a hatékonyság sokszor a természetesség rovására megy, holott nem kellene ennek így lennie.

 

Ugyanis például a farost hőszigetelő anyagok nem csupán természetesek, hanem egészségesek is, ráadásul igen hatékonyak.

Hogyan és miből készül a farost hőszigetelés?

A farost hőszigetelő anyagok jellemzően fenyőfából készülnek. A gyártás során a fenyőfát először feldarabolják, majd a darabokat szálakra bontják, végül létrehozzák magát a szigetelőanyagot, amihez különféle káros vegyszerek helyett gyantát használnak kötőanyagként.

A farost hőszigetelés gyártását és felhasználását tekintve egyaránt környezetbarát szigetelőanyag, hiszen újrahasznosítható, megújuló erőforrásból készül, a fa a növekedése során végzett fotoszintézis miatt pozitívan hat a levegő minőségére, ráadásul a gyártásakor és a felhasználásakor keletkező hulladék visszaforgatásra kerül, tudniillik a farost hőszigetelés jelentős része újrahasznosítható.

A farost szigetelőanyagok hővezetése

A farost hőszigetelő anyagokat választva nem kell kompromisszumot kötnünk, hogy környezetbarát és egészséges szigetelőanyagot válasszunk vagy hatékonyat. Ugyanis a farost szigetelés a számos pozitív tulajdonsága mellett valóban egy hatékony szigetelőanyag, hiszen nagy a sűrűsége és a hőtároló kapacitása, valamint alacsony a hővezetési tényezője, aminek köszönhetően energiatakarékossági szempontból szintén kitűnő választás.

Ennek köszönhetően ugyanis télen a fűtési, nyáron pedig a klimatizálási költségek csökkenthetőek jelentős mértékben, hiszen a farost hőszigetelő anyagokkal szigetelt ház nyáron nem engedi be a meleg levegőt a legnagyobb kánikulában sem, míg télen a bent tartja a meleget.

Milyen kiszerelésben kapható a farost hőszigetelés?

A szigetelés típusát tekintve választhatunk a táblás és a befújásos kivitel között.

A befújásos hőszigetelés főleg akkor ajánlott, ha előregyártott épületrészeket vagy különféle nagyságú és vastagságú hézagokat szeretnénk szigetelni. Előnye, hogy felhasználása során nincs vágási hulladék, és a maradék komposztálható.

Bár a befújásos szigetelés alkalmazásához szakemberekre van szükség, viszont a flexibilis farosttáblák az egyszeri felhasználó számára is könnyen kezelhetőek, ugyanis hőszigetelésvágó késsel, egy elektromos vagy körfűrésszel nagyon könnyen a megfelelő méretre vághatóak. Tömör rostszerkezetüknek hála a kezelésük valóban rendkívül egyszerű, hiszen stabilak és formatartóak egyaránt.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy környezetbarát építőanyagok felhasználásával építkezne, vegye fel a kapcsolatot a Naturica Group csapatával, akik több éves tapasztalatukkal segíteni fognak Önnek a megfelelő anyagok kiválasztásában!