hirdetés

Ma már egyáltalán nem az a kérdés, hogy kell-e a hőszigetelés, hanem az, hogy milyen anyagot válasszunk hozzá. Nem könnyű a válasz, hiszen sokféle anyag közül választhatunk, s mindegyiknek megvannak azok a tulajdonságai, amelyek kifejezetten érdemessé teszik arra, hogy mellette döntsünk.

 

Persze mindegyiket mégsem választhatjuk egyszerre, tehát muszáj megismerkedni a lehetőségekkel, s megtalálni a számunkra legideálisabb anyagot a hőszigetelés kivitelezéséhez.

Miért nem lehet kérdés az, hogy kell-e a hőszigetelés vagy sem?

Energiatakarékosság. Ez a fogalom kedvező fogadtatásra talál azok körében, akik az elsődleges szempontjaik közé sorolják a környezetvédelmet, valamint azok is meghallják benne a pozitív csengést, akik elsősorban a saját családjuk érdekeit kívánják előtérbe helyezni. Ha valaki mindkettőt meg szeretné valósítani, az bizony duplán nyertes lesz, ha a hőszigetelés kivitelezése mellett dönt.

Miért jó ez azoknak is, akik főleg a családjukat szeretnék óvni? Azért, mert a kisebb fűtésigénynek, valamint a nyári melegben az alacsonyabb hűtési szükségletnek köszönhetően a havi kiadások jelentős mértékben csökkenthetők, egyrészt az alacsonyabb fűtésszámlának, másrészt az alacsonyabb villanyszámlának köszönhetően.

További előnyként érdemes megemlíteni azt is, hogy minden energetikai fejlesztéssel, így a hőszigeteléssel is teszünk egy fontos lépést azért, hogy kevésbé legyünk kiszolgáltatva az egyre emelkedő energiaáraknak.

Plusz egy jó hír, hogy az erre szánt befektetésünk gyakorlatilag azonnal megtérül, hiszen az ingatlan már a legelső naptól kezdve értékesebbé és könnyebben eladhatóvá is válik.

Milyen hőszigetelő anyagok közül válogathatunk?

Egyrészt fontos megkülönböztetni azt, hogy mely szigetelőanyag hol használható. Például a fal, illetve a homlokzat szigetelésére alkalmas az EPS, a grafitos hőszigetelő, valamint a vakolható homlokzati kőzetgyapot.

Miért jó a polisztirol-hőszigetelés?

Miért érdemes a Hozo hőszigetelés webáruház polisztirol kínálata mellett letenni a voksunkat? A polisztirol, más néven EPS az egyik leggyakrabban alkalmazott anyag a hőszigetelésben, s ennek okát elsősorban nyilvánvalóan a remek hőszigetelő képességének, valamint a kifejezetten kedvező árfekvésének köszönheti.

Mindig válasszunk gyárilag pihentetett polisztirolt, mert ezzel tudjuk elkerülni a zsugorodást, amely sajnos végzetes lenne az egész rendszerre nézve.

A zsugorodással sérülhet a külső vakolat, nedvesség juthat a komplett rendszerbe, hiszen a hungarocell csak részlegesen nedvességálló, ráadásul még arra is számítanunk kell, hogy ott, ahol elváltak egymástól a lapok, hőhidak jönnek majd létre, amely teljesen tönkreteszi az egész hőszigetelő rendszer lényegét.

A gyárilag pihentetett EPS polisztirol-hőszigetelő minden ehhez hasonló problémától megóvhat bennünket.