hirdetés

A költöztetés már önmagában is tele lehet buktatókkal, kezdve onnan, hogy kit bízunk meg a szállítással, egészen odáig, hogy hol áll majd meg a teherautó. Mindezek mellett újabb nehézséget jelenthet, ha egy nehéz tárgy költöztetéséről kell gondoskodnunk. Vagy lehet, ez is csak a megfelelő partner kiválasztásán múlik? Lássuk!

Ha egy nehéz tárgy költöztetése a cél

Amikor nehéz tárgy költöztetése a feladat, akkor az bizony több tudást, tapasztalatot és akár más eszközöket is igényel a költöztető cégtől. Még jó, hogy vannak olyan profi csapatok, mint amilyen a Servitius és Partnerei költöztetés is, akik maximálisan fel vannak készülve az ilyen helyzetekre is.

És hogy milyen nehéz tárgyakról van szó? Gyakorlatilag bármilyenről, aminek a súlya meghaladja a 100 kg-ot, vagy olyan különös bánásmódot igényel, mint például egy óriási akvárium, mely egyébként szintén könnyen lehet 100 kg feletti súlyú. Ide tartoznak a hatalmas, masszív, egyben nehéz antik szekrények vagy a zongorák, de például a páncélszekrények is.

Ezeket a vagyontárgyakat nem olyan egyszerű A-ból B-be eljuttatni, sőt általában már a házból is nehézkes kicipelni. Vannak olyanok is köztük, melyekkel a lépcsőkön le sem lehet menni, vagy fel sem lehet őket vinni. Ezeket jellemzően erkélyen keresztül engedik le / húzzák fel / emelik be. Egy jól felkészült munkatársakkal rendelkező cégnél nem okozhat meglepetést egy ilyen munka.

Azzal azonban számolnunk kell, hogy ez gyakorlatilag egy külön szolgáltatás, nagyobb figyelmet igénylő feladat, melyért felárat kell majd fizetnünk. 

Válasszuk ki a megfelelő partnert!

Egy ilyen összetett, nehéz, felelősségteljes feladathoz jól felkészített munkatársakra van szükség! Épp ezért nem mindegy, hogy kire bízzuk ilyen esetben a költöztetést. Olyan partnert kell keresnünk, mint amilyen a Servitius és Partnerei költöztetés, akiknél maximális odafigyeléssel tanítják be a munkatársakat, ráadásul fix munkaerővel dolgoznak, nem beugrósokkal, így garantált a megfelelő tapasztalat.

Egy ilyen céggel nem nyúlhatunk mellé, garantáltan fel lesznek készülve mind emberileg, mind eszközöket tekintve. Így nem kell majd aggódnunk, hogy minden rendben lesz-e.

Halmozottan hátrányos költöztetések

Az, hogy egy nehéz tárgyat el kell költöztetni, még nem feltétlenül jelent nagy bonyodalmat egy jól felkészült cég számára. De lehetnek olyan esetek, amik megnehezíthetik az ő dolgukat is.

Elég, ha csak Budapest belvárosára gondolunk, ahol szűk utcákban, minimális helyen kell megállnia a teherautónak a rakodás idejére. És még az sem biztos, hogy közel tud leparkolni. Márpedig mindenki érdeke, hogy sikerüljön, és ne húzódjon el a költöztetés, ami a megbízó szempontjából instant felárat jelent.

Az sem segít, ha lift nélküli házakban kell költöztetni, márpedig ebből is van rengeteg. Ráadásul egyes nehéz vagy nagyobb tárgyakat még a liftben sem tudnak szállítani, így marad a lépcsőzés.

Egy kiváló, rutinos költöztető cég mindenre fel van készülve, és nem fog nekik gondot okozni sem a helyszűke, sem egy nehéz tárgy költöztetése.