hirdetés

Miután az osztrák média leleplezte a 80 milliós diplomata rendszámmal rendelkező Aston Martint lépett a külügy. Perényi János volt bécsi nagykövetet, aki nem mellesleg hamarosan új megbízást kapott volna a külügytől, menesztették.

 

perényi-diplomata-luxus verdaÚgy tudjuk Perényi Jánost lisszaboni magyar nagykövetnek nevezték volna ki rövidesen, jelenleg az úgynevezett felkészülési időszakát töltötte. A megbízatást azonban másnak adja a külügy, miután Perényit a luxusautó ügye miatt azonnali hatállyal elbocsátották.

A volt bécsi nagykövet menesztéséhez az vezetett, hogy kiderült: a diplomata egy 80 millió forintos Aston Martin Vanquish tulajdonosa. A hírt eredetileg az oe24.at írta meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az autóról később azt közölte, hogy nem a tárca tulajdona, a volt bécsi nagykövet azt magánforrásból, magánhasználatra vásárolta.

A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából –írta a KKM.