hirdetés

A turisztikai fejlesztésre kijelölt Erzsébet-ligetben épül fel a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja a Sámándob. A látványosság sokat megélt és átélt, így pedig sok sok támadás is érte.

sámándobKarcag polgármestere Dobos László közölte, hogy a pavilon újratervezése, az újraépítés irányítása és lebonyolítása, az infrastruktúra kiépítese az újraépítés helyszínén, valamint a létesítmény üzemeltetése a karcagi önkormányzat feladata lesz . Az Erzsébet-liget közösségi célú hasznosítása pedig régi terve már a városnak. Az újjáépített, tartós használatra átalakított létesítmény rendezvény- és konferenciaközpontként egy komplex turisztikai és szabadidős fejlesztés központi eleme lesz.

A Nagykunság és Karcag számos természeti, kulturális és közösségi értékkel rendelkezik, ezeket itt méltó környezetben, modern eszközökkel mutathatjuk be” – fogalmazott Dobos László. A megfelelő funkciókkal kiegészített épület alkalmas lesz továbbá nagyobb szabású előadások, rendezvények és közösségi összejövetelek megtartására a tájékoztatás szerint.

A Magyar Közlöny március 20-ai számában megjelent kormányrendelet szerint a karcagi önkormányzat idén legfeljebb 328,9 millió forintot kap a feladatok – kivéve az üzemeltetést és fenntartást – kiadásaira, 2018-ban legfeljebb 1,1 milliárd forintot. Ez utóbbiról a 2018. évi központi költségvetés tervezése során döntenek.

A pavilon bontását, a világkiállítási terület rekultivációját, a milánói projekt lezárását, valamint a pavilon hazaszállítását a 100 százalékban állami tulajdonú Kárpátok-Alpok Zrt. végzi.