hirdetés

Mégis kiszolgálják a magyarokat a horvát tengerparton. A Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója szerint továbbra is szívesen látják a magyarokat.A múltkori éttermi kiírás csak poén volt, nos értjük, de a magyarázat igencsak gyengécske.

 

Egy horvát vendéglő nemrég azt írta ki az éttermi táblájára, hogy magyarokat nem szolgálnak ki, nem látnak szívesen az Adriánál. Sokan arra gyanakodtak, hogy azért, mert Orbán Viktor előzőleg az állami rádióban azt mondta, „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”. Lapunk megkereste az éttermet, válaszul egy cikk linkjét küldték és Orbán Viktor mellett Hernádi Zsolt nevét is említették.

Mostanra kiderült csak vicc volt.

A Pénzcentrummal a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója közölte, tévesek azok a hírek, amelyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket.Ivana Herceg tudatta, az említett étterem reklámtábláján sokszor humoros feliratokkal szórakoztatja vendégeit. Felidézte, hogy korábban kiírták a táblára, ezeket is:
Van egy remek séfünk, de nem ajánljuk önöknek. Vagy 2-t fizetsz, 1-t kapsz.

Nos ezen mondatok poénosak. A ránk vonatkozó még angol humorral is nehezen mondható poénosnak.

A szakember közleménye szerint megértik, ha a magyar vendégek ezt a viccet sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között, de a magyar vendégeket Horvátországban továbbra is szívesen látják. Biztosak abban, hogy a magyarok ezután is gyönyörű nyári emlékekkel térnek haza Horvátországból. A két nemzetet erős szálak kötik össze, közös a történelmünk, barátok vagyunk, és mi mindent megteszünk azért, hogy a magyar turisták továbbra is jól érezzék magukat, miközben országunkban tartózkodnak.

( Horváth Szabolcs)