hirdetés

Ismét meghosszabbították a terrorcselekménnyel vádolt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét Magyarország, mivel nem tudják kitoloncolni. Így minden bizonnyal súlyos milliókat kell majd a férfinek fizetni kártérítésként.

 

Hiába ülte le büntetését Ahmed.H, akit korábban kikiáltott a kormány terroristának ,s el is ítélték 5 évre, mert szabadulása óta raboskodik. A férfit ugyanis nem tudja a BM BÁH kitoloncolni, hisz egyik ország sem veszi át. Így Ahmed H. július 17-ig, ismét raboskodhat törvénytelenül.

 

A férfi január végén már le is töltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetése kétharmadát. Ténylegesen azonban nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt 72 órára elrendelte az idegenrendészeti őrizetét. Ezt a bíróság akkor további hatvan nappal meghosszabbította azzal az indokkal, hogy a hatóságnak a kiutazáshoz szükséges úti okmányok beszerzéséhez, a kitoloncolás megszervezéséhez további időre van szüksége.

 

A férfi korábban Cipruson élt családjával, ezért a magyar hatóságok a Ciprusi Köztársaságba rendelték el kitoloncolását, azonban Ciprus nem fogadta be. Mivel Ahmed H. eredeti úti célja Németország volt, az eljárás során megkeresték Németországot is – tekintettel arra is, hogy családja időközben oda költözött, azonban a férfit – mivel nincsenek érvényes beutazási engedélyei – a németek sem hajlandók átvenni.

 

Ahmed H. így úgy tűnik az idők végezetéig raboskodhat magyar börtönben ítélet nélkül.