hirdetés

A német ügyészség lezárja a nyomozást Madeleine McCann ügyében. Bár vannak bizonyítékok arra, hogy a kislány gyilkosság áldozata lett ez azonban már csak a rendőrségen múlik vádat emelnek-e a feltétlezett és már ismert elkövető ellen.

 

A Madeleine McCann ügyében résztvevő német ügyészek arra készülnek, hogy hamarosan lezárják a nyomozást. A nagy bejelentés közepette pedig attól tartanak, hogy az első számú gyanúsítottat, Christian Bruecknert napokon belül kiengedhetik a börtönből.

Hans Christian Wolters főügyész azt nyilatkozta, nem szeretné ezt az ügyet feleslegesen tovább húzni, és majd a német rendőrség dönti el, hogy vádat emelnek-e a gyanúsított ellen hónapokon belül. De ahogy nyilatkozta, egy bizonyos ponton le kell zárni a nyomozást.

Wolters hozzátette, bár ügyészeinek vannak arra bizonyítékai, hogy a 3 évesen eltűnt Maddie-t megölték, de ezek nem törvényszéki bizonyítékok.

A brit rendőrségi szervezet azonban még mindig eltűnt személy miatt folytat nyomozást, mert nem tudják, hogy Maddie életben van-e, vagy már halott.