hirdetés

Szergej Kiszel orosz altábornagyot menesztették pozíciójából. Ő az első nagy vesztese az Ukrajna ellen indított háborúnak. Kiszelt hibáztatják a különleges hadművelet kudarcáért.

 

Azzal vádolták, hogy nem érte el céljait, hadköteleseket vont be az ukrajnai katonai műveletekbe, valamint hatalmas veszteségeket szenvedett a személyi állomány körében.

Erről Anton Gerascsenko az ukrán belügyminiszter tanácsadója és Roman Cimbalyuk újságíró számolt be. Cimbalyuk szerint Kiselt az ukrajnai „különleges művelet” kudarca miatt menesztették.

Az elbocsátott altábornagyot azzal vádolták, hogy nem érte el céljait, hadköteleseket vont be az ukrajnai hadműveletbe, valamint óriási veszteségeket szenvedett a személyi állomány körében.

Gerascsenko hozzátette: Kiszelt azért bocsátották el, mert katonái és tisztjei ezreinek teljes technikai és erkölcsi felkészületlensége miatt harcoltak a békés Ukrajna ellen.

“Az ő tankjai ragadtak meg Csernyihiv és Szumi régió mocsaraiban, még csak elemi térképeik sem voltak. Katonái voltak azok, akik százszámra megadták magukat. Szergej Kisel Putyin többi tábornokához hasonlóan háborús bűnös. felelős az ukránok – gyerekek, nők, idősek – haláláért “A legjobb megoldás számára, ha elviszi és lelövi magát. Nem lepődök meg, ha már ma reggel ezt tette” – írta Gerascsenko.

( Horváth Sz.)