hirdetés

Március 15-én kifejezetten kegyes hozzánk az időjárás. Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következőképpen alakul a jövő heti időjárás. Lesz napsütés és eső is.

felhő, répce, tájHétfő: a nap első felében napos időre számíthatunk az ország legnagyobb részén, de napközben a Dunántúl északi felét leszámítva erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, csapadék azonban nem valószínű. Legfeljebb a Tiszántúlon lehet egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a környékén megerősödik, másutt csak élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, északkeleten lehet legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű.

Kedd: a Dunántúlon gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, keletebbre ugyanakkor csak rövid napos időszakok várhatók, és arrafelé helyenként záporeső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a Dunántúlon és az északi völgyekben lehet néhol fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű, Nyugat-Dunántúlon lesz a melegebb.

Szerda: szakadozott felhőzetre számíthatunk, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Napközben csapadék nem valószínű, inkább csak este északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható, északnyugaton, nyugaton lesz a melegebb.

Csütörtök: reggelre csökken a felhőzet, és többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék napközben már sehol sem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Péntek: túlnyomóan derült, száraz idő várható. A délire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Szombat: északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan eső, zápor már kialakulhat. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.