hirdetés

Lecsaptak a nyomozók Újpesten a drogkereskedőkre. Az akció váratlanul érte a kábítószer maffia tagjait, akik feltehetőleg elsőre nem is tudták, hogy rendőrök fognak rájuk fegyvert. A három férfi jó időre dutyiba kerül.

 

A budapesti rendőrök üzletkötés közben ütöttek rajta három feltételezett kábítószer-kereskedőn. Tény kérdése, hogy a kábítószer terjesztőket megrémisztette a fegyverrel a kezükben lecsapó férfiak látványa, akikről elsőre nem is sejtették, hogy rendőrök. Rémületükben a kocsiban feltett kezekkel aggódtak, de pár perc alatt rájöttek nem a konkurens banda támadta meg őket, hanem egyszerűen lebuktak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít három férfit. A nyomozás adatai szerint két gyanúsított egyikük újpesti lakásán árult marihuánát, és 2021. április 22-én egy IX. kerületi lakásba mentek dílerükhöz, hogy drogot vásároljanak. Ekkor ütöttek rajtuk; az újpesti rendőrök a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóival közösen mindhárom férfit elfogták.

A helyszínen 58 gramm marihuánát, kokainnal szennyezett nejlon tasakokat, több mint egymillió forintot, valamint a kábítószer porciózásához használt eszközöket találtak. A rendőrök az eljárás során műszaki cikkeket és egy autót is lefoglaltak, melyeket a gyanúsítottak feltehetően a bűncselekményből származó pénzből vásároltak.

A IV. kerületi nyomozók a három férfit – a 43 éves B. Zsoltot, a 41 éves S. Attilát és a 32 éves B. Andrást – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(TE)