hirdetés

Magyar blama a korosztályos veterán kerékpáros vébén. A címvédő székesfehérvári N.Attila kerékpárjában elektromos motort találtak a rendezők. A szervezők csak annyit közöltek egy 66 éves magyar címvédő kerékpárosnál találtak vázba épített elektromotort az ausztriai veterán világbajnokság rajtja előtt. 

 

adadA tiroli Sankt Johannba rendezett korosztályos amatőr világbajnokságon (Radweltcup) idén több induló kerékpárját tablettel vizsgálták át a rajt előtt, hogy van-e bennük rejtett motor. Így akadt fent az ellenőrzésen egy a 65-69 éves korosztályban induló magyar kerékpárversenyző.

A Tiroler Tageszeitung azt írja , az 1952-es születésű versenyző elég ideges volt, amikor az ellenőrök a kerékpárjához mentek, majd szó nélkül eltűnt, amikor lebukott. A lap azt is írja már a verseny előtt tippet kaptak a szervezők, hogy kit kéne ellenőrizni.

A lebukott magyar volt a címvédő a korosztályában, tavaly egy négyes szökésből nyerte meg 76 kilométeres futamát kétperces előnnyel, írja a tiroli lap. A magyar bringást nem nevezik meg, csak címvédőként utalnak rá, de ebben a korosztályban Nagy Attila volt a tavalyi győztes a verseny adatai alapján .

A gyanú szerint a világbajnok máskor is használta a tiltott segítséget és úgy tűnik súlyos eltiltás vár rá .