hirdetés

Kizárta sorai közül a Jobbik Toroczkai Lászlót a párt etikai és fegyelmi bizottsága. Az egykori alelnök a bizottság szerint súlyos fegyelmi vétséget követett el, megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját, például azzal, hogy a sajtóban nyilatkozott a párton belüli vitákról.

dúró-toroczkaiA Jobbik szerint az etikai bizottság meghallgatta volna Toroczkait is, ő azonban nem ment el a csütörtöki ülésre.

Az eset érdekessége, hogy Toroczkai László egész héten szabadságon volt, amit az etikai testület tudhatott is, de nem várták meg, hogy visszatérjen, inkább a távollétében zárták ki az egykori alelnököt.

 

Az eljárást Toroczkai ellen a Jobbik-elnök Sneider Tamás és helyettese, Gyöngyösi Márton indította. Toroczkai kizárása után Dúró Dóra az InfoRádióban jelentette be, kilép a pártból. Szinte biztos, hogy a Jobbik szakadni fog. Erről Novák Előd, a párt egyik korábbi erős embere is beszélt.

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Jobbik frakciója legfőképp a pénz miatt nem fog szakadni, hisz sok politikus aligha választaná a lényegesen kevesebb havi apanázst, hisz így jár neki minden bizottsági helyért és tisztségért külön gázsi, amivel súlyos százezreket elveszítenének, ha szakadnának a pártból.