hirdetés

A közismert magyar származású illuzionista Uri Geller évek óta szemezett a lakatlan skót szigettel amit most meg is vett. A rejtélyes Lamb Island így már az ismert művészé, aki szerint a parányi földjének sok köze van az egyiptomi piramisokhoz is.

 

A Skóciához tartozó Bárány-szigetről a világhírű illuzionista először 2008-ban egy újságcikkben olvasott , amelyet egy brazil születésű vállalkozó árult. Lamb Island innentől kezdve Uri Geller fejéből nem lehetett kitörölni. A magyar származású művész így most gyorsan meg is vette a lakatlan szigetet.

A földdarab pedig igazán különleges, ugyanis az egyiptomi Nagy piramissal is kapcsolatba hozható. Uri Geller szerint minél jobban beleássa magát a sziget történetébe, annál biztosabb benne, hogy Nagy-Britannia egyik legkülönlegesebb helyéről van szó. Az összefüggés évszázadok óta ismert, már egy 15. századi skót iratban is olvashatunk róla. Ezért amikor meghallottam, hogy a sziget eladó, erős ösztönös késztetést éreztem arra, hogy megvásároljam – nyilatkozta az illuzionista-parafenomén, írja a Promotions.

Lamb Island mindössze 100 méter hosszú és 50 méter széles és teljesen lakatlan, valamint 30 centis termőréteg borítja, az alatt pedig kőkemény szikla van. Az illuzionista szerint misztikus, láthatatlan energiavonalak kötik egymáshoz Egyiptomot és a szigetet.

Persze, ha ez sem lenne elég a patafenomén más összefüggést is látni vél.

A skót királyok vérvonala, amelyhez II. Erzsébet királynő is tartozik, visszavezethető az egyiptomi fáraókig, sőt a zsidó pátriárka Noéhoz, illetve az ősi Gaythelos herceghez és Scota hercegnőhöz. Szeretném azt hinni, hogy amikor utóbbiak először léptek Skócia földjére, azt Lamb Island környékén tették meg – magyarázta Uri Geller.

(cst)