hirdetés

December 9-én és 10-én Budapesten lépnek fel a gospel műfaj koronázatlan királyai, a New York-i Harlem Gospel Choir tagjai. A különleges koncerten két magyar tehetség, Király Linda és Arnóczky Noémi is velük énekel majd.

 A karácsonyi készülődés közepette, rendhagyó, kihagyhatatlan és különleges előadás várható a gospel műfaj koronázatlan királyaitól 2016. december 9-én és 10-én a Millenáris Teátrumban, valamint a Hotel Boscolo báltermében.

gospel-previewA korábbi kirobbanó sikerekre való tekintettel négy koncerttel – két időpontban adják elő műsorukat az afroamerikai zene nagykövetei, a Harlem Gospel Choir tagjai.

 A New York-i afronegyed, a Harlem templomainak csodás hangulatába nyer évről évre betekintést a magyar közönség. A Harlem Gospel Choir koncert mindig tartogat valami újat, meséset, különlegeset a rajongók számára, idén Adele előtt tisztelegnek, és a művésznő csodaszép dalaiból válogattak egy csokorra valót. A repertoárból nem hiányozhat a Hello, Skyfall, When we were young… Adele varázslatos dalai a Harlem Gospel Choir előadásában új életérzéssel gazdagítják az közelgő ünnepet.

A műsor két magyar tehetséggel bővül, Király Lindával és Arnóczky Noémivel.

 Király Linda amerikai születésű magyar énekesnő. Nyolcéves kora óta énekel, már gyermekkorában számos Broadway-siker-adaptációban kapott szerepet, mint a 42nd Street vagy az Annie. Klasszikus zenei tanulmányait tizenkét évesen kezdte, pályája töretlen sikerrel ível egyre magasabbra, több kontinenst is meghódítva. Szeret ingázni a zenei stílusok között. A gospelérzés szeretettel tölti el.

 Arnóczky Noémi 5 évesen kezdte zenei tanulmányait, elsőként zongorázni tanult. Karvezetés szakon szerzett diplomát, kimagasló énekesi és előadói képességeit a mai napig nagy sikerrel kamatoztatja. Zenei fantáziája, energiája határtalan, ez érzékelhető lesz ezen a koncerten is. 

Aki szeretne ezen a felejthetetlen és lenyűgöző ünnepi zenei kalandban részt venni, az megteheti 2016.december 9-én a Millenáris Teátrumban du 15:00 óra és este 19:00 órától-tól, illetve másnap 2016 december 10-én 15:00 és 19:00 órától a Hotel Boscolo báltermében.

Harlem Gospel Choirról:

 New York afroközösségei a mai napig büszke öntudattal őrzik kulturális értékeiket. Az amerikai protestáns felekezetek egyházzenéje megkerülhetetlen hatást gyakorolt a világ egészének muzsikájára a XX. század elejétől kezdve: őseredeti gyökerei a popzene, a blues, a jazz műfajait, és az ezekből kialakult modern zenék egész sorát táplálják.

 A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyházzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál, illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény, béke és szeretet jó híre által.

Jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/art-anzix-szinhaz-bemutatja-harlem-gospel-choir-sings-an-homage-to-adele-74337