hirdetés

Még várja a résztvevőket a szövetség. A Magyar Szabadidősport Szövetség meghosszabbította a nevezési határidőt az idei Kihívás Napjára.

kihívás napja-kapos.hu

Az MSZSZ csütörtöki közleménye szerint azok, akik még nem regisztráltak, de szeretnének részt venni Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseményén, május 11-ig adhatják le nevezésüket a www.kihivasnapja.hu oldalon. A településeken kívül az idén tanintézmények, sportszerkesztőségek, tűzoltó-parancsnokságok és cégek is versenyeznek majd a május 25-én.

A kezdeményezésnek – amelyet idén a fő támogató Coca-Cola Testébresztő programja segít – az a célja, hogy felhívja a lakosok, önkormányzatok, tanintézmények figyelmét a testmozgás és az aktív egészséges életmód fontosságára. A 25 éves múltra visszatekintő Kihívás Napjának a célja változatlanul az, hogy minél többen végezzenek legalább napi negyedórányi aktív testmozgást. A közlemény emlékeztet rá, hogy tavaly több mint 67 millió aktív mozgással töltött percet regisztráltak az eseményen. Az MSZSZ februárban azt írta, hogy idén nyolcszázezer ember részvételére számít.

(Fotó: kapos.hu)