hirdetés

Elkapta a koronavírust az igazságügyi miniszterünk Varga Judit. Nem tudni hol kapta el a vírust és azt sem, hogy a nemrég megválasztott Kúria elnöke Varga Zs.András vagy a leköszönő amerikai nagykövet David Cornstein elkapta-e a kórt, hisz Varga miniszter asszonnyal találkoztak, maszk nélkül.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn még megjelent a parlamentben, gratulált Varga Zs. Andrásnak, hogy megválasztották a Kúria elnökévé, de este már a helyettese, Völner Pál államtitkár válaszolt a képviselői kérdésekre.

Az Igazságügyi Minisztériumtól megtudtuk, nem tudják, hol és kitől kaphatta el a vírust, jelenleg zajlik a kontaktkutatás, s közvetlen kollégái önkéntes karanténba vonultak. Mint írták, enyhe légúti tünetei mellett otthonról látja el teendőit.

A kormányzati tájékoztatási központ szerint a többi miniszter nem kaphatta el Vargától a fertőzést.

Az igazságügyi miniszter utoljára két héttel ezelőtt vett részt kormányülésen. A parlamentben minden alkalommal maszkot viselt, a kormány tagjai pedig minden ülés előtt testhőmérséklet-ellenőrzésen esnek át – írták lapunknak.

Négy nappal a pozitív tesztje előtt pedig a 82 éves David Cornstein leköszönő amerikai nagykövettel találkozott a nagykövetség rezidenciáján, ahol mindketten maszk nélkül voltak a fotók tanúsága szerint, majd együtt is ebédeltek.

Az amerikai nagykövetség nem kommentálja a követségi alkalmazottak egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket, de ezzel együtt minden követségi alkalmazott betartja a járványügyi előírásokat és ajánlásokat – közölték.

A szakértő szerint mindenki aggódhat, aki maszk nélkül találkozott Vargával.

(turi)