hirdetés

Előzetesbe került egy Jász Nagykun Szolnok megyei  Fideszes politikus hölgy. F.Petrát hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. A vallomástételt megtagadta a politikus de vele együtt 5 ember került a legszigorúbb kényszerintézkedés alá. Úgy tűnik a Simmonka-féle kétes ügyeket sehol nem tűrik .

 

Megtagadta a vallomástételt a Szolnok megyei közgyűlés egyik fideszes képviselőnője, Boldog István közeli munkatársa, akit hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítanak .

F. Petra,  korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben.

A Fővárosi Törvényszék már arról számolt be, hogy november 29-én F.Petrát letartóztatták. A Budai Központi Kerületi Bíróság összesen 5 emberrel szemben rendelt el kényszerintézkedést 2019. november 29-én: négyen kerültek előzetes letartóztatásba, egy ember pedig bűnügyi felügyelet alá.

Úgy tudjuk F.Petra panaszt tett a gyanústás ellen és nem is nagyon érti mivel gyanúsítják. Feltehetőleg egy vállalkozó tehetett rá terhelő vallomást .

F. Petra 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt, jelenleg a törökszentmiklósi képviselő-testület és a megyei önkormányzat tagja. A nőt a törvényszék válasza szerint azzal gyanúsítják, hogy uniós pályázatok elbírálására hatással bíró hivatalos személyként jogtalan haszonra tett szert, a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket.