hirdetés

Még pár napig látható az Iparművészeti Múzeum időszakos kiállításán a Bringológián, ahol azt szemléltetik, mi történik, ha a „dizájn hajtja a kerékpárt”. Vagyis láthatjuk, mi sül ki abból, ha valaki szállíthatóvá akar tenni egy bringát, vagy éppen ha a bringát akarja szállításra használni.
bringologiaSzép és praktikus technológiai megoldások sorát példázzák a kiállított darabok, amelyek között kiegészítők; LED-del felszerelt női kabát és indexkesztyű is helyet kapott. De vannak még kerékpáralkatrészből készült használati tárgyak; óra, asztali lámpa, tükör.

A kiállítás négy szekcióra tagolható, ezek a Bringa és egyén, a Lakás, a Szállítás és a Város. Mindegyik magáért beszél, és mindenhol izgalmas megoldásokba futhatunk. Az utolsó részen például közösségi projektekkel ismerkedhetünk meg Európa-szerte: például hogy hogyan újítják meg és adják örökbe az Amszterdamban elhagyott bicikliket, vagy hogy hogyan lehet pénzt keresni azzal, ha megosztjuk mással a bringánkat. Függetlenül attól, hogy valaki aktív kerékpáros vagy nem, ez a kiállítás mindenkinek tanít valamit.