hirdetés

Újabb orvosok buktak le. A Nyíregyházi Járásbíróság pedig el is rendelte annak a 46 éves, Szabolcs-Szatmári-Bereg vármegyei orvosnak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől. A doki házi-őrizetbe is  került.

A magyar-külföldi kettős állampolgárságú orvos januártól május végéig készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér 5 százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el a pácienseitől, miközben az államilag finanszírozott gyógyítást végezte.

Az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított orvossal szemben négy hónapra rendelte el a bíróság a kényszerintézkedést, amelynek értelmében csak meghatározott esetekben hagyhatja el a lakását, és hetente köteles jelentkezni a rendőrkapitányságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a rendőrség egy 71 és egy 46 éves főorvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt. A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek a megyei kórházban nyújtott térítésmentes egészségügyi ellátásért.

A közlemény szerint az idősebb orvos – egészségi okok miatt – a büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

A páciensek sem nagyon örülnek, mert vesztegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki őket a nyomozók.