hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elfogadja Orbán Viktor miniszterelnök meghívását és részt vesz a szerdai kormányülésen. Azaz nem halasztja el a találkozót az új városvezető és örömmel vette a gyors, invitációt.

Mint írta, ahhoz, hogy Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkednünk nekünk, választott vezetőknek. Mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek.

Budapest friss főpolgármestere hozzátette, ezt a meghívást a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti, hiszen több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről.

Mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel. Az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hozunk olyan döntést, amelyet képviselni fogok a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek – fogalmazott Karácsony.

Budapest városvezetője szerint a kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgálják, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választják.

Így készülök a holnapi fővárosi közgyűlésre és a szerdai kormányülésre is – zárta szavait Karácsony Gergely.

Az biztos, hogy Karácsony a Ligetben újabb gödröket és épületeket nem akar látni. A megkezdett építkezéseket leállítani nem kívánja és valljuk be le sem tudja állítani. Azonban kérései lesznek a kormányülésen, sok.