hirdetés

Október 8-ig tehetnek ajánlatot a cégek a munkálatok elvégzésére, amelyre négy év kivitelezési idejük lesz. Nem lennénk meglepve, ha egy jól ismert cég nyerné el ezt a mesés megbízást. NAgy kérdés a 20 milliárdból mennyi lesz a végén.

 

A napi.hu számol be arról, hogy a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. a Citadella felújítására 20 milliárd forint keretösszegű közbeszerzést írt ki. Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás szerint, a Citadella felújítása során ellátandó kivitelezési és egyéb kapcsolódó feladatokra négy éve lesz a pályázatot elnyerő cégnek.

A felhívás kiemeli, hogy a Citadella állapota több mint egy évszázada folyamatosan romlik. A XX. század fővárosi fegyveres összetűzései során, ma is jól látható sérüléseket szenvedett az épületkomplexum, ezért az életveszély elkerülése érdekében, elkerülhetetlen a teljes körű rekonstrukció.

A citadellát már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány és döntöttek egy múzeum létrehozásában, valamint egy új sikló építésének ügyében is.

Mi nem lennénk meglepve, ha ezt a nagy munkát már egy jól ismert cég nyerné el. S az is biztosra vehető, hogy a kivitelezésre 20 milliárd nem lesz elég.

( Forrás: Napi.hu-Esti Újság)