hirdetés

Tény és való, hogy a Jobbik vezérnek stílusa furcsa lehet a miniszterelnöknek és kormányának. Jakab Pétert lehet komédiásnak is. nevezni, amiért zt mondta a Parlamentben a kormánynak, hogy “Kijönne Önökből egy komplett börtönválogatott”. Azonban Jakab stílusa tetszik az embereknek, őszinte, egyszerű és nem is nyer állami vagy Eu-s ingyen milliárdokat. ráadásul ne felejtsük el nemrég Ukrajna új államfője épp egy komédiás múltú ember. De az Usa elnökei közt is volt komédiás Reagen elnök személyében.

 

Nagy vihart kavart a héten Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a héten is. A politikus azzal kezdte Orbánnak szóló mondandóját, hogy felemlegette: a ficsúr szóért a múlt alkalommal tízmillióra büntették.Szeretnék Öntől, mint régi kommunistától, bocsánat!, fiatal demokratától kérdezni– szólt Orbánhoz Jakab.

Hogy nevezné a drága női táskák nagy szerelmesét Rogán Antalt? Hogy nevezné Boldog Istvánt, aki a hírek szerint Bécsbe ment a kenőpénzből luxusöltönyt venni?

Megjegyezte: “maguk egy nemzetet büntetnek, nem tízmillióra, hanem több ezer milliárdra.”

Orbán Viktor minderre úgy reagált:Ön egy parlamenti párt frakcióvezetője, ami komoly dolog, egy ideig mi is komolyan vettük Önt. De Ön egy másik műfajban utazik, Ön egy komédiás. Ami sokba kerül az adófizetőknek, havi 6 millió forintba – mondta a kormányfő.

Ezután a jobboldali nyilvánosságban rendre előkerülő Gyurcsány-show narratívát emlegette fel Orbán: “az Önök térfelén Gyurcsány a főnök, aki Önt nem az eszéért alkalmazza.”

Ezután Jakab Péter miután nem kapott a „Minek nevezzelek” kérdésére választ így reagált:Hogy nevezzük Önt? Tolvajnak – ekkor figyelmeztette a házelnök Latorcai János Jakabot, hogy olyanokat állít, hogy kénytelen lesznek elvenni tőle a szót.

Ezután azt mondta Jakab, hogy „Önökből kijönne egy komplett az börtönválogatott”, majd felemelt egy magyar zászlót, amire az volt írva: Fizessenek a tolvajok!

Ekkor ki is kapcsolták a mikrofonját.

Orbán Viktor erre azt mondta: a Jobbik legkorruptabb magyar párt, már az előző választáson is eladó volt, „akkor megvette egy milliárdos, most is megvette egy másik milliárdos, Gyurcsány Ferenc”.

Azt nem tudjuk, hogy Orbán miniszterelnök miért nem mondta ki a legjobb barátjának tartott milliárdos nevét Simicska Lajosét, ha rágondolt Orbán Viktor a Jobbik első megvétele tekintetében.

(ajtai)