hirdetés

A XV.kerületbe látogatott Varga Mihály pénzügyminiszter. A Fidesz kerületi polgármester jelöltje László Tamás, aki el közösen vett részt egy lakossági fórumon a miniszter. Kiderült a került fejlődése legfőképp attól függ, hogy Fideszes vagy más polgármester lesz. Bár ezt eddig is lehetett tudni, hisz a kerület szinte mindig liberális vezetőt választott.

lászló-vargaVarga Mihály kiemelte, László Tamás mellett szól, hogy jól együtt tud működni Tarlós István főpolgármesterrel és könnyen szót ért a kormánnyal is.

Bár az tény kérdése, hogy Lászlót olyan helyre tette a Fidesz az országgyűlési választáson, ahonnan bejutni esélytelen volt. Ráadásul a körzetében is kikapott. S bizony most sem kap olyan erős támogatást, mint más polgármester jelölt. Igaz ez csak egy időközi választás lesz.

Varga miniszter ezután sokat beszélt az Eu választások fontosságáról és arról, hogy a polgári kormánynak mi volt köszönhető.

László Tamás kiemelte, korábbi polgármestersége alatt jellemző lendülettel dolgozna tovább, amit most már panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottként is megtehet, nemrég ugyanis kinevezték erre a posztra. A mostani választás ugyan csak egy évre szól, de ők egy plusz öt évre terveznek, az első évben rendbe akarják hozni az elmúlt évek mulasztásait – tette hozzá László Tamás.  Ennek érdekében közösen szeretne tervezni az ott lakókkal, és már eddig is rengeteg ötletet kapott tőlük.

Azt azért ne felejtsük el, hogy a kerület képviselőtestületének többsége Fideszes politikusokból áll. A fejlesztések, ha elmaradtak , akkor ez nemcsak a liberális városvezetésnek , hanem a Fideszesek szavazatai miatt is így volt. S azt se nagyon felejtsük el, hogy minden kerületi cég vezetősége be volt betonozva a most induló Fideszes László Tamás utolsó intézkedése miatt, hisz épp ő módosította ezen személyek szerződését úgy, ha megválnak esetleg tőlük idő elött ( épp pont 5 évvel hosszabbított László úr velük ) az rettentően súlyos kártérítéssel járt volna. s azt se nagyon felejtsük el, hogy László úr sajnos ige sokat foglalkozott az elmúlt évek negatív hangvételű , rosszindulatú posztolásaival, ami érthető, hisz politikusként mindent elvesztett amit csak el lehet.

László Tamás a napokban miniszteri biztos lett, a panelfelújítások körében. Így már kapott feladatot és úgy tűnik készül ezen munkájára, mert a jelenlegi alpolgármestert Németh Angélát rengeteg civil szervezet és a liberális pártok is támogatják.

A kerület a rendszerváltás óta szinte mindig liberális vezetőt választott, holott itt lakott maga Antall József egykori miniszterelnök is. A Fidesz csak egyszer 2010-2014 között adott városvezetőt, László személyében. Óriási fejlesztések azonban akkor sem történtek maximum több volt a Fideszes civil szervezetek által támogatott helyi események száma.

A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben szeptember 30-án tartják az időközi polgármester választást, amit azért kellett kiírni, mert Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu utódjául Németh Angélát ajánlotta, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak.

A választáson jelöltet indít a Magyar Munkáspárt és egy független jelölt is pályázik a tisztségre.