hirdetés

Iskolai bántalmazási ügy borzolja a kedélyeket Gyöngyöspatán. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. Egy iskolai konyhán dolgozó édesanya azt állítja, hogy a Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatója az iskola folyosóján a szeme előtt bántalmazta 11 éves fiát, nyakon ragadta és odaszorította az ebédlő falához.

 

Az anya a rendőrségi feljelentést megtette, a látlelet szerint a gyerek nyakának mindkét oldalán hematoma és bevérzés látható csecsemőtenyérnyi területen. Az anya a tankerület vezetőjétől azt kérte, hogy függessze fel az igazgatót. Az igazgató távozását követelő petíciót pedig több mint százan írták már alá, köztük romák és nem romák is.

A bántalmazási ügybe kevert igazgató nem reagál a vádakra.

Az állítólag megregulázott gyermek anyja szerint a lánytestvére integetett a bátyjának a szünetben az ablakon, de az igazgató be akart csukni, a fiú pedig szólt neki, hogy vigyázzon, mert ott a kislány keze. Ekkor a kamasz fiú lecsávózta az igazgatót, az anya szerint ezért ugrott neki gyerekének az intézményvezető.

Tény kérdése csávónak semmikor sem nevezünk egy tanárt vagy épp egy igazgatót.

Állítólag 2001-ben is indult vizsgálat az igazgató ellen, amelyben felmentették a könnyű testi sértés vádja alól. Akkor  a fülénél fogva tartott vissza egy gyereket az iskolában azért, hogy a diák ne tudjon elszaladni, míg ő utánajár az általa elkövetett vétségnek.

Az iskolát azonban a Fővárosi Ítélőtábla 2014-ben elmarasztalta, miután kiderült, hogy a roma gyerekeknek külön osztályaik voltak, nem mehettek fel az emeletre, külön vécébe kellett járniuk, összevonták az órákat, és a tanárok többször nem erőltették a tanítást.