hirdetés

Koncertekkel, miniolimpiával, játékkuckóval várja a családokat a Pápai Játékfesztivál jövő péntektől, a háromnapos rendezvény során mintegy száz program közül válogathatnak a látogatók.

pápai játékfesztivál

A kísérő rendezvényeivel együtt 13 helyszínen, 15 koncerttel várja az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó Pápai Játékfesztivál.  A Várkert játékvárossá válik, színpadi programok, készségfejlesztő játékok, kézműves kirakodóvásár színesíti majd a programot, számos népművészeti hagyománnyal, régi mesterségekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A környezettudatosság jegyében pedig több ökojátszóház is várja a látogatókat.

Koncertek és gyermekelőadások is szórakoztatják a családokat, mások mellett ott lesz Rutkai Bori és Bandája, a Csiga Duó, és a Szó és Kép Színpad – jegyezte meg az igazgató. A fesztivál másik helyszínén, a Fő téren fellép Rúzsa Magdi, az Irie Maffia és Demjén Ferenc.

A Fő teret a diákok fantáziája és kreativitása öltözteti majd fesztiválköntösbe, színes anyagokkal, krétával, maguk készítette zászlóval díszítik fel. Idén is lesz miniolimpia, ahol 8 sportágban 8 helyszínen több száz résztvevő mérkőzhet meg egymással. A játékfesztivál kísérőrendezvényeként, a Pápai Cseh Sörfesztiválon, cseh söröket és ételeket kóstolhatnak a látogatók az Esterházy-kastély udvarán, és a labdarúgó-Európa-bajnokság csapatainak is szurkolhatnak a futballrajongók – fűzte hozzá.

(Fotó: pápa.hu)