hirdetés

Te is érezted már azt, hogy ha beléptél egy fürdőszobába, elöntött az az érzés, hogy itt igazán jól érzed magad? Mintha minden harmonikus és pontosan odaillő lett volna? Bármilyen hihetetlen, de nem csak a csempétől vagy épp a helyiség színétől függ az, hogy kialakul ez a feeling, hanem a csaptelepektől is.

 

Funkció és dizájn

A legfontosabb elvárás egy csaptelep irányába, hogy működjön kifogástalanul, és ha esetleg elromlik, akkor a garanciális ügyintézés ne nyúljon a végtelenségbe. Emellett persze a külcsín sem mindegy, hisz sokkal jobb érzés úgy használni minden nap a csaptelepeket, hogy örömünket leljük benne. Harmonikus, és passzol a mosdókagylóhoz mind stílusában és méretében. Emellett az is fontos szempont, hogy könnyű legyen tisztítani, azaz a zegzugokba ne ragadjon bele a szappanmaradék vagy a por.

Formailag is igen sokszínű a paletta, hiszen válogathatunk hagyományos és csillag csaptelepek közül is, de akár magasított, szögletes vagy ívelt stílusúakat is választhatunk.

Kád és zuhanyzó

Ha egy praktikus zuhanykabinunk van, akkor a legjobb, ha olyan csaptelepet választunk, ami csak a zuhanyzást teszi lehetővé. Kád esetében azonban érdemes olyat kinézni, ami kádtöltő funkcióval és zuhannyal egyaránt rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy ha fürödni támad kedvünk, az is kivitelezhető, akárcsak a gyors zuhanyzás. Igazi jolly joker ez a megoldás. Az pedig, hogy hagyományos vagy épp egy különlegesebb, modern darabot választunk, már csak az ízlésünktől függ. Azért azt jó tudni, hogy ha szögleteset választunk, az eleganciát sugall, míg a gömbölyűbb vonalvezetés játékosabb és könnyedebb légkört teremt.

Az, hogy a választott csaptelepek milyen anyagból készülnek és milyen fényűek, mind azon múlik, hogy mit preferálunk, de a lényeg, hogy a minőség állandó legyen. Éppen ezért nem szabad elhamarkodni a kiválasztást, a legjobb, ha elegendő időt szánunk arra, hogy alaposan körülnézzünk és megtaláljuk az otthonunkhoz illő, ideális darabot.

Spórolásra is jó

Bármilyen hihetetlen, de a vízszámlán is jócskán meglátszik egy jó minőségű csaptelep használata. Például ha elzárjuk a csapot fogmosáskor, vagy míg a kezünket szappanozzuk, akkor a legjobb megoldást a keverőcsapos csaptelepek jelentik.

A mozgásérzékelős darabok azért jóval drágábbak, mint a többi, így azt nem mindenki engedheti meg magának.

Végül pedig a termosztátos csaptelepek is jó választásnak bizonyulnak, mivel elkerülhető általuk az, hogy hirtelen tűzforró víz zubogjon a kezünkre. Hőfok tekintetében mindenképp a legjobb választás ez a csaptelep.

Érdekelnek a különböző megoldások? Keresd a Gemini-Duo kínálatát és hidd el, megtalálod a neked való csaptelepet a fürdőszobába!