hirdetés

Ice-T a BudapestParkban
2018-06-04 21:18

A Body Count nevű formáció, a legendás rapper, Ice-T fejéből pattant ki, aki . a Budapest Parkban lép fel június 17-én.

ice tA Body Count rajongók közül kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy élőben is látták a zenekart. Legutoljára ugyanis 21 éve jártak Budapesten! A Los Angeles-i banda 1990-ben alakult, amikor az addig sem éppen szolidságáról ismert Ice-T és heavy metál rajongó unokatestvére szobatársak nem lettek és hatására Ice-T rá nem kapott erre a műfajra. Az út innen egyenesen vezetett a Body Count-hoz, ami végül 1992-ben dobta piacra első nagylemezét. A Body Count felvételein a durva szövegek domináltak. Sőt, Cop Killer című daluk miatt debütáló anyagukat egy időre be is vonták.

Az alapító tagok közül egyébként már csak Ice-T és Ernie C gitáros vannak a bandában, D-Rock és Beatmaster V dobos rákban, míg Mooseman basszusgitáros egy utcai lövöldözésben hunyt el, ami majdnem a banda végét is jelentette. Végül túllépve a gyászon és a nehézségeken igazán 2014-re, a Manslaughter megjelenésével tértek vissza eredeti önmagukhoz, mely végül folytatásában, az idén megjelent Bloodlust-ban teljesedett ki igazán.

A Black Hoodie c. dalukat a Legjobb Metál Előadás kategóriájában Grammy-díjra jelölték idén! A Body Count sosem volt még ennyire brutális, végre ismét élőben láthatjuk a kreativitása csúcsán lévő bandát június 17-én a Budapest Parkban.