hirdetés

Az olasz ügyészség helyi lapok beszámolója szerint nyomozást indít Homonnay Gergely halála ügyében.Nem igazán egyértelmű a vádhatóság szerint, hogy miben halt meg az ismert magyar ellenzéki aktivista és mindenben szeretnének tisztán látni. Homonnayt sajnos sok atrocitás és fenyegetés is érte az utóbbi időben.

 

Az egykori íróra, közéleti aktivistára egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a Bananon szórakozóhely egyik alkalmazottja, január 1-jén, szombaton. A helyi melegközösség körében népszerűnek számító klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, amikor a magyar író még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, Homonnay Gergely 13.17-kor meghalt.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, bár külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett. A rendőrség droghasználat és túladagolás miatt nyomoz, míg a férfi telefonhívásai és üzenetei alapján próbálja kideríteni, hol és kivel töltötte az utolsó óráit.

Luca Guerzoni ügyész azonban nem tartja kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves író halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet.

„A halál, mint egy másik bűncselekmény hipotézise” címmel – írja a Fidelity House.

A lap hozzáteszi: Homonnay Gergelyről köztudott, hogy ellenzéki aktivista, valamint az LMBTQ-mozgalom támogatójaként Orbán Viktor nagy kritikusa. A barátai szerint Homonnayt követték, sőt megfenyegették, az író pedig féltette az életét. Homonnayt nem sokkal a halála előtt egy másik férfi társaságában látták, akinek azóta nyoma veszett. ráadásul az olasz ügyészség nem véletlenül kutakodik, hisz szeretnének minden kérdésre választ adni, így arra is, Homonnayt nem-e megölték, hisz jelenleg ez sem zárható ki százszázalékosan.

(Horváth Szabolcs)