hirdetés

Kedd estétől szerda reggelig tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Havazás is várható és ónos eső is az autósok nagy örömére.
Mátraháza, 2014. december 2. Útlezárás a 24. számú úton Mátraházán 2014. december 2-án. Az ónos esõ és fagy okozta fakidõlések miatt a Mátrában teljes az útzár Mátraháza és Parádsasvár között, a kékestetõi bekötõ úton, a 2408-as úton Mátrakeresztestõl a 24-es számú fõútig. Az útlezárások miatt Kékestetõ és Galyatetõ megközelíthetetlen. MTI Fotó: Komka PéterÉjszaka a Dunától keletre lehetnek még kevésbé felhős, vékonyabb felhőzettel borított körzetek, de a hajnali óráktól mindenütt megvastagszik a felhőzet, délelőtt a Dunántúl északnyugati felén eshet, estig a Tiszántúlig juthat el a csapadékzóna. Az Északi-középhegység térségében, estefelé az Észak-Dunántúlon havas eső, havazás is valószínű. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul.

Szerdára négy (Pest, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom) megyére a havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki. Ugyanez a veszélyjelzés érvényes az ónos eső miatt – Heves megye kivételével – ugyanerre a területre.

Szerdán az Északi-középhegység északi és nyugati részein, a Dunántúl északkeleti régióiban – főleg Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi részén (kiemelten a Dunakanyar területén) és Komárom megyében – a kezdeti havas esőt havazás váltja fel. Ezeken a területeken nagyjából 5 centi hó hullhat.
Napközben a csapadékzóna a dunántúli körzeteket érinti, estig a Tisza vonaláig halad jellemzően eső formájában. A Dunántúl délnyugati részén 15 milliméter csapadék várható.

Éjszaka az északi megyékben – főleg Komárom, Nógrád megyékben és Pest megye északi részén – átmeneti jelleggel gyenge ónos eső is előfordulhat. A várt csapadékmennyiség legfeljebb néhány tized milliméter. A nyugati határ közelében néhol ónos szitálás lehet.